Vés al contingut
Capçalera del XXIV Festival

Presentació

Benvolguts companys,

Vos volem presentar el XXIV Festival Juvenil Europeu de Teatre Grecollatí de les Illes Balears.
Un cop deixat enrere el curs 2020-2021, un primer curs sencer marcat per la pandèmia de COVID-19, que ens va obligar a no organitzar cap esdeveniment del festival, en comença un altre, en què les restriccions en els aforaments dels teatres fan encara inviable mantenir el format de totes les edicions anteriors del festival pel risc econòmic que comportarien les despeses de desplaçaments i allotjament del grup de teatre participant en cas de suspensió.
Per tot això, hem decidit fer protagonistes del festival els alumnes i els seus professors convocant Tespis, Concurs Escolar de Teatre Grecollatí, que consistirà en l’enregistrament en vídeo d’una escena teatral inspirada en un episodi mític o literari a partir de les fonts clàssiques.
Perquè els alumnes no es trobin sols davant d’aquest repte, també hem decidit organitzar un curs de formació a distància per al professorat de totes les Illes. Aquest curs, 2620- El teatre grecollatí com a eina pedagògica, serà de 18 h. i està organitzat pel CEP de Menorca. La seva convocatòria es farà pública demà dimarts.
Finalment, com a cloenda del festival podrem gaudir, si les circumstàncies ho permeten, de la representació d’una sola obra, una comèdia llatina, interpretada per tres grups diferents (un per cada illa) als teatres habituals.

Esperam de tot cor que participeu en el curs de formació, que aquest vos ajudi a engrescar els alumnes a participar en el concurs i que les circumstàncies ens permetin cloure el festival amb la meitat de teatre a què estàvem acostumats.

Salut a tothom.

Binissalem, 06/09/2021